Eva Magnusson, projektsamordnare

Jag är en passionerad entreprenör och produktutvecklare. Jag föddes i Sundsvall i början av 60-talet, men det var i Åre som jag fann min glädje i slalomåkning redan som ung. Efter att jag avslutade gymnasiet, flyttade jag till Åre och där stannade jag i över 35 år.

Jag grundade Åre Tapetserarverkstad i Undersåker, men behövde snart en större lokal och flyttade då till Järpen. Där utvecklade jag inte bara tapetserarverksamheten utan även ett annat företag som jag fortfarande driver. Inom detta företag skapar jag, uppfinner och tillverkar unika produkter för prehospital sjukvård. Vårt fokusområde är hypotermi och vi arbetar nära läkare och sjukvårdspersonal för att utveckla produkter som förhindrar nedkylning.

År 2007 deltog jag i Eldrimners grundkurs i matförädling, enbart för att det var roligt. Under en helgpaus i kursen, föddes idén till min första matprodukt Gran Zirup. Den fick omedelbart godkänt av Bodil Cornell, verksamhetsledare på Eldrimner. Trots att jag aldrig hade för avsikt att bli matproducent, ville Gran Zirupen bli tillverkad! Efter att ha presenterat produkten på en stor matmässa i Stockholm, där många kockar, krögare och bartenders föll för dess underbara smak, startade vi produktionen i Krokom.

Idag, efter 13 år, tillverkar jag fortfarande Gran Zirup och många andra läckerheter med smak av skogen under varumärket Skogens Sköna Gröna. Våra produkter når både grossister, restauranger och butiker. Sedan 2016 har vi flyttat vår produktion till Ånge, ett landskap fyllt av fantastiska granar.

I centrala Ånge grundade jag Medelpads första saluhall, där jag sålde lokalproducerade matprodukter från mina kollegor i Jämtland, samt från närområdet i Medelpad, Härjedalen och Hälsingland. I saluhallens glasseria erbjöd jag också mina unika skogsglassmaker. Efter 2,5 år sålde jag butiken för att söka nya utmaningar. Saluhallen är idag är en mycket uppskattad restaurang.

Min senaste utmaning finns i en vacker gammal kapellbyggnad från 1880-talet. Här arrangerar jag under sommarmånaderna konstutställningar, musikevenemang, tapetserarkurser, samt driver ett café och en gårdsbutik för Skogens Sköna Gröna. Platsen heter Kapellet Mitt i Byn Kölsillre.

Min passion för företags- och produktutveckling har även lett mig till att vara en av Eldrimners konsulter för nystartade mathantverkare. Mina produkter är så populära att de till och med ingår i en museiutställning om granen och dess olika användningsområden, som visas på olika platser i landet. Dessutom är jag medlem i en grupp som Coompanion kallar för “stora ledare”, eftersom de uppskattar min drivkraft. Att starta och driva företag på landsbygden och dela med mig av mina erfarenheter till andra är verkligen något som jag brinner för. Slow Travel: Pilgrim projektet ger mig chansen att göra just det. Kontakta mig här: eva.magnusson@slowtravel.se

Add Your Tooltip Text Here
camp slow travel
Add Your Tooltip Text Here
square podbanner2
Add Your Tooltip Text Here
S;t Olavsleden - Good Morning Pilgrim!
Add Your Tooltip Text Here

Copyright slowtravel.se 2023
Non profit Org. 802535-0870