Om slowtravel.se

slowtravel.se som är ett nytt initiativ och en ideell förening som verkar för en hållbar turism och landsbygdsutveckling startades i  2021.
Vi har skapat en plattform för att du som reser och semestrar i Sverige, på ett lätt sätt, ska kunna nå besöksnäringens aktörer på landsbygden och kunna få möjlighet att uppleva allt som de har att erbjuda besökaren.

Vi som är initiativtagarare till slowtravel.se är själva småföretagare i besöksnäringen och affärsutvecklare. Vi brinner för landsbygden, de som får den att leva och för en hållbar livsstil genom slow travel. Vi använder oss av den digitala tekniken för att hjälpa turister och verksamheter att nå varandra på ett smidigt sätt, men vi vet att det är den personliga servicen som är det viktigaste i vår bransch och vad besökaren söker. Därför tycker vi det är viktigt att besökaren lätt kan nå verksamheterna direkt här på plattformen. 

Vi använder också digitala verktyg för att hjälpa företagen att utveckla service & tjänster och på så sätt skapa mervärde i utbuden de erbjuder på slowtravel.se. Företagen är medlemmar i föreningen slowtravel.se. Medlemskapet kostar från 100 – 450 kr per år beroende på om företagen vill ta del av de extra tjänster vi erbjuder medlemmar, som t.ex. gratis annonsering för verksamhetens aktiviteter på Google Ads, eller om de bara vill synas på plattformen.

go slow travel less experience more

Föreningen är inte bara till för företag i besöksnäringen, utan alla som anammar slow travel filosofin kan vara med. Vi möts på en social community plattform, likt Facebook, som medlemmarna har full kontroll över. Här är det medlemmarna  om äger sin data, inte ett utländskt techföretag.

I föreningen arbetar vi för en ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet i besöksnäringen och hur det också kan leda till en hållbar landsbygdsutveckling. 

Hållbarhet är för oss en självklarhet. Utan ett hållbart förhållningssätt kan vi som besöksnäringsföretagare inte verka. Ibland kan det kännas svårt att veta vilka vägar till hållbarhet som är bäst. 

Vi vill hjälpa företag och besökare att göra det lätt att göra rätt. Vårt mål är att besökare ska stanna lite längre på varje plats och uppleva lite mer när de är där, samtidigt som de värnar om det lokala och respekterar både naturen, de platser och människor de möter – det är det som är slow travel filosofin. 

Skynda långsamt och upplev mer helt enkelt!

Joanna Daxell-Vivien
 för slowtravel.se
Du når oss enklast per mejl till info@slowtravel.se

slowtravel.se är en ideell förening, som arbetar för hållbar turism och hållbar landsbygdsutveckling, med org. nr. 802535-0870. 

Styrelsen består av:

Joanna Daxell-Vivien, ordförande

Hubert Sarnandt, vice ordförande

Niclas Hasslund, ställföreträdande sekreterare

Eva Magnusson, kassör
——
Föreningens adress: Nyhem 234C, 843 93 Bräcke