Om slowtravel.se

slowtravel.se är ett nystartat initiativ och en ideell förening som verkar för en hållbar landsbygdsturism.
Vi har skapat en plattform för att du som reser och semestrar i Sverige, på ett lätt sätt, ska kunna nå
besöksnäringens aktörer på landsbygden och kunna få möjlighet att uppleva allt som de har att erbjuda besökaren. 

Vi som startat slowtravel.se är småföretagare i besöksnäringen och affärsutvecklare. Vi brinner för landsbygden, de som får den att leva och för en hållbar livsstil. Vi använder oss av den digitala tekniken för att hjälpa turister och verksamheter att nå varandra på ett smidigt sätt, men vi vet att det är den personliga servicen som är det viktigaste i vår bransch. Vi använder också digitala verktyg för att hjälpa företagen att utveckla service & tjänster och på så sätt skapa mervärde i utbuden de erbjuder på slowtravel.se. Företagen betalar inte för att synas på slowtravel.se, utan de är medlemmar i föreningen slowtravel.se. 
Föreningen är inte bara till för företag i besöksnäringen, utan alla som anammar slow travel filosofin kan vara med. Vi möts på en social community plattform, likt Facebook, som medlemmarna har full kontroll över. Vill du veta mer om att bli medlem i slowtravel.se finns mer information här.

I föreningen arbetar vi för en ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet i besöksnäringen. Hållbarhet är för oss en självklarhet. Utan ett hållbart förhållningssätt kan vi som besöksnäringsföretagare inte verka. Ibland kan det kännas svårt att veta vilka vägar till hållbarhet som är bäst. Vi vill hjälpa företag och besökare att göra det lätt att göra rätt. Vårt mål är att besökare ska stanna lite längre på varje plats och uppleva lite mer när de är där, samtidigt som de värnar om det lokala och respekterar både naturen och de platser och människor de möter. 

Skynda långsamt och upplev mer!

Joanna Daxell-Vivien
 för slowtravel.se
Du når oss enklast per mejl till info@slowtravel.se

slowtravel.se är en ideell förening med org. nr. 802535-0870