Pilgrimsbyn i Borgsjö - En Unik Destination vid Borgsjön i Medelpad

Välkommen till vår vision om Pilgrimsbyn i Borgsjö, en hållbar destination planerad att ta form längs E14 i hjärtat av Medelpad. 

Vår dröm är att forma en plats där gemenskap och hållbarhet förenas i Borgsjös vackra kulturlandskap.

 
Vårt projekt kombinerar en pilgrimsby, en ätbar trädgård, en naturnära lekplats och närheten till viktiga attraktioner längs denna populära sträcka mellan kusten och fjällen.
 
Logga nätverket

Vår vision om Pilgrimsbyn är en fristad för vandrare längs Medelpads pilgrimsleder, inklusive den historiska S:t Olavsleden. Även om byn ännu inte existerar i verkligheten, ser vi fram emot att skapa en plats där pilgrimer kan vila, reflektera och dela sina upplevelser. Fem stugor i fäbodstil där pilgrimer kan sova, en grillstuga för gemensamma måltider och ett servicehus omringat av en ätbar trädgård - så ser vår vision ut.

I vår vision odlar vi näringsrika ingredienser i den ätbara trädgården som sedan används i pilgrimsbyn. Den här trädgården blir en symbol för hållbarhet och självförsörjning. Även om vi ännu inte har planterat de första fröna, ser vi fram emot att skapa en trädgård som inspirerar till ett grönare liv.

I vår vision har vi en naturnära lekplats formad som ett vikingaskepp. Detta är en plats där barn kan utforska och leka i en trygg miljö inspirerad av platsen där en gång St Olaf färdades på väg till Norge. Granne med Pilgrimsbyn ätbara trädgård, Naturum och rastplatsen vid Borgsjö Strand är detta en ideal placering av en lekplats där barnen kan rasta, springa och leka av sig och ta del av Naturums aktiviteter. Vi tror på att främja både lek och lärande.

Vår vision om Pilgrimsbyn strävar efter att vara en del av en hel destination där man kan spendera en dag eller två. Vare sig man kommer hit som pilgrimsvandrare på S:t Olavsleden eller med tåget för att vandra Borgsjön Runt, finns det flera boendemöjligheter och många sevärdheter att besöka. Här kommer dessutom en ny pilgrimsled att starta - Haveröleden som kommer att binda samman S:t Olavsleden med flera St Olofsleder västerut i Haverö och i Rätan. Vi ser fram emot att vara en del av ledens utveckling.

Din plats i vår vison

Om oss

 

Eva Magnusson – Projektsamordnare

Eva bidrar med ovärderlig lokalkännedom och omfattande erfarenhet inom matproduktion och produktutveckling. Med sin gedigna erfarenhet som mathantverkare är hon fokuserad på att utveckla den ätbara trädgården och undersöka hur den kan integreras i projektets verksamhet. 

Evas nätverk är en viktig resurs för projektet, där hon har etablerat betydelsefulla kontakter som kommer att vara av stor nytta för att driva projektet framåt. Hennes engagemang och kunskap kommer att spela en central roll i att skapa en destination som sätter fokus på det lokala, hållbarhet och självförsörjning.

 

Joanna Daxell-Vivien – Projektledare

Joanna är den drivande kraften bakom projektet. Hennes breda erfarenhet inom besöksnäringen och hållbar utveckling, samt hennes passion för att skapa en destination med natur, kultur och gemenskap är grundläggande för projektets framgång. Hennes ledarskap omfattar en stark vision om att skapa en destination som berikar såväl besökare som lokalbefolkning, med långsiktigt hållbarhetstänkande som ledstjärna.

slowtravel.se är en ideell förening som finns till för att stödja landsbygdsentreprenörer & verka för en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar besöksnäring
- den enda sortens besöksnäring vi behöver.

Projektägare: slowtravel.se – en ideell förening som arbetar för en hållbar besöksnäring och en hållbar landsbygdsutveckling. Org. nr. 802535-0870. 

Nå oss här: info@slowtravel.se